Philips stadion als decor voor finale van UEFA Cup

By | 10 mei 2017

Vandaag 11 jaar geleden

De UEFA wijst elf jaar geleden de finale van de UEFA Cup toe aan Eindhoven. In het Philips stadion staan op 10 mei 2006 het Spaanse FC Sevilla en het Engelse Middlesbrough tegenover elkaar. Geen clubs van de buitencategorie, maar evenmin een onaantrekkelijk affiche.

Sevilla schakelt in de halve finale ‘mijn’ Schalke 04 uit. Een lelijke tegenvaller. Ik had me al stiekem verheugd op een königsblaue invasie in de lichtstad. Helaas gaat dat feest niet door. Ik ben desondanks van de partij. Ik behoor tot de gelukkigen die online via de UEFA een ticket bemachtigen. Voor 35 euro. Vak ZZ.

Veel supporters van beide finalisten treffen het minder. Vanwege de geringe capaciteit van de PSV-Arena pissen zij naast de pot. De vraag naar kaarten overstijgt het aanbod vele malen. Duizenden Spanjaarden en Engelsen komen op de bonnefooi naar Brabant. Op de dag van de wedstrijd tiert de handel in kaarten welig.

Ik kan met gemak het tienvoud krijgen van wat ik voor m’n entreebewijs betaald heb.  Ik verkoop het niet, ik ga de wedstrijd kijken. Ik ben nou eenmaal niet wijzer. Zo vaak krijg je niet de kans om in Nederland een heuse Europa Cup-finale bij te wonen.

10 mei 2006 Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *