AGOVV maakt kennis met Braziliaans temperament

By | 23 mei 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Wie goed zoekt kan de beelden vast nog wel ergens terugvinden op YouTube. John van den Brom die de vierde official een onschuldig duwtje geeft. Verhitte discussies langs het veld. Tot de tanden toe bewapende ME’ers die een verbouwereerde AGOVV-coach hardhandig tot de orde roepen. Zonder overdrijving mag wel worden gezegd dat de – tot dusverre – enige wedstrijd die een AGOVV-team ooit op Zuid-Amerikaanse bodem afwerkt niet zonder slag of stoot verloopt.

Ik geniet het voorrecht de zevendaagse trip van de Apeldoornse profs naar Brazilië als ‘perschef’ te mogen meemaken. Op het moment dat het duel tussen ABC en de bezoekers uit Nederland enigszins uit de hand dreigt te lopen, sta ik er met de neus bovenop…

Zuid-Amerikaanse toestanden in optima forma! Als de scheidsrechter in strijd met vooraf gemaakte afspraken niet toestaat dat Van den Brom enkele spelers terugwisselt, ontstaat langs de zijlijn het nodige tumult. Er wordt geduwd, getrokken, geschreeuwd, zelfs geslagen. In een fractie van seconden bemoeien allerlei omstanders zich ermee.  Een handjevol toeschouwers hangt al in de hoge hekken achter de dug-out. De opgewonden ABC-fans spugen, schelden en verwijten de AGOVV’ers een gebrek aan respect. Het is maar goed dat het Portugees dat de oververhitte Brazilianen uitkramen een voor de gemiddelde Nederlander onbegrijpelijke taal is.

Pas wanneer enkele leden van de oproerpolitie ‘aanstichter’ Van den Brom van het veld escorteren, keert de rust terug. Met de dreiging van de zwaaiende wapenstokken boven het hoofd is de AGOVV-trainer er dan wel van doordrongen dat met deze heren niet te spotten valt en hij er verstandig aan doet zijn mond te houden. Vanuit de tunnel bij de kleedkamers ziet Van den Brom hoe ABC de wedstrijd afsluit met een 4-1 overwinning.

23 mei 2010 Natal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *