Schalke-fans brengen Volkswagen Arena tot leven

By | 22 mei 2017

Vandaag 13 jaar geleden

Met het Volkswagenconcern en het ‘bedrijfselftal’ loopt in 2004 alles op rolletjes. Van sjoemelsoftware bij dieselmotoren is destijds geen sprake, terwijl VfL Wolfsburg druk doende is eine feste Grösse in de Duitse Bundesliga te worden.

De wolven, zoals hun bijnaam luidt, vinden in 2002 onderdak in de spiksplinternieuwe Volkswagen Arena. Op de laatste speeldag van het seizoen 2003-2004 beleef ik m’n première in het nieuwe Wolfsburger onderkomen. Eerlijk is eerlijk, alles ziet er onberispelijk uit. De toeschouwers komen weinig tekort, alleen sfeer is ver te zoeken. Er zit er geen ziel in. Het straalt geen warmte uit. Het is doods. Een kenmerk van de meeste bedrijfsclubs.

Dankzij de zeker zevenduizend Schalke-supporters  wordt het die middag toch gezellig in het uitverkochte stadion. Als afsluiting van het seizoen maken zij er een gezellig dagje uit van.

22 mei 2004 Wolfsburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *