Marc Overmars staat verslaggever toch te woord

By | 27 mei 2017

Vandaag 19 jaar geleden

De verslaggever van – toen nog – de Apeldoornse Courant beleeft een nogal pijnlijk moment. Na afloop van de in Gelredome gespeelde oefeninterland Nederland – Kameroen in de aanloop naar het WK voetbal van 1998 in Frankrijk, weigert Marc Overmars de journalist in kwestie in eerste instantie te woord te staan.

Zonder hem ooit gesproken te hebben leveren ze eerst ongefundeerde kritiek op Overmars. Daarna vinden ze het gek dat de meest prominente voetballer uit de regio niet zo welgevallig is om met verslaggevers van de krant in gesprek te gaan.

Arme Martijntje. Ik heb zelden iemand zo bescheten voor zich uit zien kijken als daar in die gang voor de kleedkamers in dat Arnhemse stadion. Aangezien ik de beroerdste niet ben, onderneem ik een bemiddelingspoging. Met succes. Na enig aandringen van mijn kant krijg ik Overmars zo ver om meneer Krullaars toch aan de quotes te helpen waarvoor zijn hoofdredacteur hem naar Arnhem heeft gestuurd.

27 mei 1998 Arnhem

 

Een gedachte over “Marc Overmars staat verslaggever toch te woord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *