Oostenrijkers laten Oranje volleyballers zweten

By | 27 mei 2017

Het Nederlands mannenvolleybalteam blijft op WK-koers. In het Apeldoornse Omnisport won Oranje zaterdag ook z’n vierde duel in het WK-kwalificatietoernooi. Al kwam de 3-2 overwinning tegen Oostenrijk zeker niet vanzelf tot stand.

Uitgerekend op de warmste dag van het jaar lieten de Oostenrijkers de lange mannen van bondscoach Gido Vermeulen flink zweten. Nederland had bijna tweeënhalf uur nodig om zich van de taaie opponent te ontdoen. Vooral dankzij Kay van Dijk kon Oranje het duel in de vierde en vijfde set alsnog winnend afsluiten.

Setstanden: 25-22,22-25,23-25,25-22,15-8.

Wanneer Nederland het kwalificatietoernooi als groepswinnaar afsluit, plaatst het zich rechtstreeks voor het WK dat volgend jaar in Italië en Bulgarije plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *