Enerverend tripje per trein en boot naar Helsinki

By | 31 mei 2017

Vandaag 28 jaar geleden

Het uitstapje naar WK-kwalificatiewedstrijd Finland – Nederland is een van mijn mooiste en tegelijkertijd meest inspannende Oranje-reizen ooit.

Het low-budget vliegen moet in die tijd nog van de grond komen. Ik reis derhalve per trein en boot naar Scandinavië! Een hele onderneming, zo mag ik wel zeggen. Het overstappen meegerekend duurt het wel een uurtje of vijftig voordat ik op het punt van bestemming aankom. Er trekt onderweg veel fraais aan me voorbij. Blond, langharig en welgevormd vooral. Ik kijk m’n ogen uit.

Apeldoorn als beginpunt. Hengelo. Osnabrück. Hamburg. In Puttgarden met trein en al de boot op naar Rødbyhavn. Dwars door Denemarken verder naar Kopenhagen. Via Helsingør over het water naar Helsingborg. Zweden van west naar oost doorkruisen. In Stockholm de trein uit voor de ferry naar Turku. Het mooiste stuk van de reis. En als je dan na twee dagen non-stop reizen eindelijk voet zet op Finse bodem het laatste rukje met de Finse spoorwegen naar Helsinki.

Als toegift mag ik me op de avond van de wedstrijd in het oude Olympisch stadion van Helsinki zeiknat laten regenen…

31 mei 1989 Helsinki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *