Peter Bosz toont Apeldoorn de kampioensschaal

By | 6 juni 2017

Vandaag 15 jaar geleden

Moeilijk voor te stellen dat het vandaag al weer vijftien jaar geleden is dat AGOVV vanwege het behalen van het landskampioenschap bij de zondagamateurs gehuldigd wordt op het Apeldoornse stadhuis. Ik kan het me nog bijna tot in het detail herinneren. Alsof het gisteren gebeurd is.

Peter Bosz en zijn mannen maken onbetaalbare reclame voor de gemeente. Ik kan me niet voorstellen dat er ooit nog eens een Apeldoornse voetbalclub deze prestatie zal evenaren of zelfs overtreffen. Zoiets kan alleen maar in het onwaarschijnlijke geval dat er een of andere oliesjeik of gefortuneerde Russische oligarch ten tonele verschijnt met koffers vol miljoenen. Maar ik betwijfel of de wijkraden in Apeldoorn-West daarmee zullen instemmen.

Evenals bij eerdere AGOVV-huldigingen heb ik bij de huldiging een plekje op het bordes weten te bemachtigen. Ik sta er zodoende bovenop als kampioenstrainer Peter Bosz de schaal in handen gedrukt krijgt om aan het publiek op het Raadhuisplein te tonen.

Dat AGOVV’s toenmalige coach nu ook internationaal doorbreekt, is hem van harte gegund. Topgozer, die Bosz. Voetbaldier. Vakman. Als supporter van Schalke 04 hoop ik alleen niet dat Peter volgend jaar met een kampioensschaal in z’n handen staat ergens op een plein in een verkeerde stad in Duitsland …

6 juni 2002 Apeldoorn

Een gedachte over “Peter Bosz toont Apeldoorn de kampioensschaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *