Topklasseavontuur csv al na één seizoen voorbij

By | 15 juni 2017

Vandaag 6 jaar geleden

Een Jupiler League-club én een Topklasser in één dorp. De profs van AGOVV én csv Apeldoorn geven het Apeldoornse voetbal in het seizoen 2010-2011 zowaar enig aanzien buiten de gemeentegrenzen. Jammer dat het verblijf van csv in de hoogste landelijke amateurklasse tot slechts één seizoen beperkt blijft. Al beleeft de selectie wel een onvergetelijke seizoensafsluiting in Valencia…

In de beslissingwedstrijd tegen Montfoort ín Montfoort valt het doek voor het roodgele vlaggenschip. Speelt csv tien keer tegen deze tegenstander, dan verliest het waarschijnlijk negen keer niét! Uitgerekend op het moment suprême gaat het mis. Door ermee in te stemmen het duel op het veld van Montfoort te laten spelen, komt het geplande teamuitje naar Spanje in elk geval niet in gevaar. Een wel erg schrale troost.

Het Apeldoornse publiek kan hoe dan ook terugkijken op een mooi seizoen. Zo gauw zal het niet meer voorkomen dat grootmachten als IJsselmeervogels, Spakenburg, Katwijk, Rijnsburgse Boys of HHC Hardenberg in sportpark Orderbos te bewonderen zullen zijn.

Zes jaar later probeert csv voor sluiting van de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal met vrijstelling van contributie en toezegging van overwinningspremies bij andere Apeldoornse clubs spelers los te weken om een representatief tweede elftal op de been te brengen. Hoe diep kan een club zinken?

15 juni 2011 Montfoort

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *