Fanatieke PAOK-fans goed voor de kantine-omzet

By | 10 juli 2017

Vandaag 2 jaar geleden

Lokale overheden hebben er sinds enkele jaren een handje van om nikszeggende zomerse oefenpotjes op basis van allerlei vage signalen te verbieden. De verantwoordelijke ambtenaren leggen keer op keer een schrijnend gebrek aan kennis aan de dag over voetbalsupporters. Ik krijg vaak de indruk dat ze totaal geen benul hebben wie ze wel of niet in huis halen.

En dat is in het geval van PAOK maar goed ook. Afgaande op de bedenkelijke reputatie van de fans van de club uit Thessaloniki, verbaas ik me er al enkele jaren over dat nog nooit iemand er een probleem van heeft gemaakt dat de Griekse topclub zich in Nederland voorbereidt op het nieuwe voetbalseizoen.

In het pre-Marcouch tijdperk doen ze in Arnhem gelukkig niet zo moeilijk. Volkomen terecht dat de PAOK-duels gewoon doorgang vinden. De fanatieke Griekse aanhangers die met tientallen tegelijk uit hoofdzakelijk Duitsland komen zorgen telkens voor een fantastische sfeer. Bovendien ziet gastheer Arnhemse Boys de Griekse voetballiefhebbers graag (terug)komen omdat ze een prima kantineomzet garanderen.

Zo ook twee jaar geleden tegen de verliezende Europa League-finalist van dat jaar Dnipro Dnjepropetrovsk. Er valt geen enkele wanklank te bespeuren. Terwijl PAOK de Oekraïners met liefst 4-1 verslaat, komt het keukenpersoneel in het clubhuis handen tekort.

10 juli 2015 Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *