Dallas eindstation voor Oranje op World Cup USA94

By | 9 juli 2017

Vandaag 23 jaar geleden

In de Cotton Bowl van Dallas komt er 23 jaar geleden een einde aan de WK-dromen van het Nederlands elftal. Brazilië verspert Oranje de doortocht naar de halve finale. Een schrale troost is dat Romario c.s. acht dagen later ook de cup mee naar huis zullen nemen.

Hoe Nederland zich na een 2-0 achterstand terugknokt in de wedstrijd, getuigt van grote klasse. Met name Aron Winter speelt weergaloos. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik bij het juichen na de gelijkmaker bijna van het muurtje af sodemieter van waarop ik de wedstrijd in het stadion gadesla. Ik kan me slechts te nauwer nood staande houden. Helaas lukt dat de manschappen van Dick Advocaat niet. Zij gaan onderuit. Over de vrije trap waarmee Branco de Zuid-Amerikaanse titelfavoriet richting de Rose Bowl schiet, is nadien al meer dan genoeg gezegd en geschreven.

Het moet op z’n tijd natuurlijk ook een beetje meezitten. Laat ik het er maar op houden dat die scheidsrechter uit Costa Rica vanuit Nederlands oogpunt gezien geen al te gelukkige keuze was. Onze Oranjehelden liggen eruit en gaan naar huis. Zij wel. Ik vervolg mijn reis in het gezelschap van de Kleef en Eduard wél verder naar Los Angeles.

9 juli 1994 Dallas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *