Grootsheid kleine Dries pas in Apeldoorn herkend

By | 8 juli 2017

Vandaag 11 jaar geleden

In zijn Belgische vaderland zien ze hem aanvankelijk over het hoofd. Nou is dat met een lengte van nog geen 1,70 meter op zich niet eens zo heel vreemd. Toch zal men zich bij Stade Leuven, Anderlecht, AA Gent en Eendracht Aalst naderhand nog weleens afgevraagd hebben waarom zij de grootsheid van de kleine Dries Mertens nooit hebben onderkend.

Nee, laat dat maar aan Ted van Leeuwen over. Weinigen bezitten een fijnere neus voor voetballend talent dan AGOVV’s toenmalige technisch directeur. Terwijl zijn Belgische clubs aan Mertens twijfelen vanwege zijn geringe postuur, durft Van Leeuwen het voor aanvang van het seizoen 2006-2007 wel aan met het dan negentienjarige Leuvense onderdeurtje.

Op het veld van VIOS Vaassen maakt de in eerste instantie van de Gentse Buffalo’s gehuurde Mertens voor het eerst zijn opwachting in het blauwe shirt. Bij het betreden van het veld kunnen doelman Raimond van der Gouw en Dennis van der Ree dan nog niet bevroeden dat het kleine kereltje dat tussen hen in staat uitgroeit tot de misschien wel allergrootste voetballer met wie zij in Apeldoorn samenspelen.

8 juli 2006 Vaassen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *