GA Eagles wint 6-0, maar verliest Corbin-Ong

By | 11 juli 2017

Go Ahead Eagles heeft ook z’n tweede oefenduel in de aanloop naar het seizoen 2017-2018 winnend afgesloten. De eredivisiedegradant bleef dinsdagavond op sportpark de Laene in Twello zondagtweedeklasser Voorwaarts eenvoudig met 0-6 de baas.

Een smetje op de wedstrijd was dat linksback La Vere Corbin-Ong al binnen het half uur met een brancard van het veld moest worden gedagen. De Canadese nieuweling raakte geblesseerd aan een enkel. Over de ernst van de blessure valt nog weinig te zeggen.

Door doelpunten van Sam Hendriks (2) en Leon de Kogel stond het bij rust 0-3 voor de bezoekers uit Deventer. In de tweede helft verdubbelden Linthorst (e.d.) en invallers Dennis Hettinga en Givan Werkhoven die score.

Bij Go Ahead Eagles debuteerde doelman Sonny Stevens. Trainer Leon Vlemmings kan eerdaags ook een beroep doen op Sjoerd Overgoor. De middenvelder, die onder contract stond bij het Hongaarse Szombathelyi Haladás, keert na twee jaar terug in de Adelaarshorst.