Baggio junior troost teleurgestelde Baggio senior

By | 18 juli 2017

Vandaag 23 jaar geleden

Na een maand op Amerikaanse bodem komt er een einde aan het onvergetelijke avontuur World Cup USA94. De Kleef, Eduard en ondergetekende houden het daags na de meest slaapverwekkende eindstrijd uit de dan 64-jarige WK-historie voor gezien.

Vrijwel tegelijk met ons vliegt ook verliezend finalist Italië vanaf Los Angeles International Airport weer naar huis. Vanaf de strafschopstip hebben de Azzurri de voorgaande middag de wereldtitel aan Brazilië moeten laten. Uitgerekend Roberto Baggio houdt in de Rose Bowl van Pasadena op het moment suprême zijn zenuwen niet in bedwang. De ster van de squadra jaagt de beslissende pingel hoog over de goal van Taffarel.

Een ongetwijfeld slapeloze nacht later heeft Il Divin Codino de klap van de belangrijkste misser uit zijn loopbaan duidelijk nog niet verwerkt. De drukte bij de gate waar het vliegtuig naar Rome vertrekt gaat volledig langs de Juventus-vedette heen. De zichtbaar teleurgestelde Baggio heeft alleen oog voor de op zijn schoot zittende Baggio junior. Alleen bij zijn bambino vindt hij de troost die hij zoekt.

18 juli 1994 Los Angeles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *