Fred Rutten volop in de schijnwerpers Auf Schalke

By | 19 juli 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Fred Rutten mag in de zomer van 2008 de Bundesliga gaan veroveren. Als hoofdtrainer van FC Twente heeft Rutten het twee seizoenen aardig gedaan. Maar dat is toch van een iets andere orde dan ineens volop in de schijnwerpers komen te staan Auf Schalke.

Bij een oefenduel tegen Glasgow Rangers maakt de introverte Nederlander voor het eerst zijn opwachting in de Arena van Gelsenkirchen. Gezeten naast zijn assistent Youri Mulder kijkt Schalke’s nieuwe chef-coach nog wat onwennig om zich heen. Nog onwetend wat hij in de maanden die volgen over zich heen zal krijgen. Om te overleven op een vulkaan die elk moment kan uitbarsten, volstaat het inslijpen van vaste spelpatronen niet.

Bestuursleden van Duitslands meest onrustige voetbalclub hebben zich de afgelopen decennia uitermate bedreven getoond in het aanstellen van ‘verkeerde’ trainers. Halen ze met Rutten nota bene eindelijk iemand binnen die de ploeg aan het voetballen krijgt, gunnen ze hem de tijd niet om zijn werk af te maken! Slechts negen maanden houdt de Nederlander het vol. Qua ‘emotiemanagement’ valt Schalke door geen enkele Bundesligaclub te overtreffen. Wat dat betreft doen ze dat bij een andere club uit het Revier, een club waarvan de naam me niet zo gauw te binnen schiet, toch beter…

19 juli 2008 Gelsenkirchen

 

Een gedachte over “Fred Rutten volop in de schijnwerpers Auf Schalke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *