Onweersbui maakt grasmat in Lotte onbespeelbaar

By | 24 juli 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Mijn eerste kennismaking met de Sportfreunde Lotte valt letterlijk en figuurlijk in het water. De wedstrijd tegen Glasgow Rangers die ik acht jaar geleden in de plaatselijke PGW Arena wil gaan bekijken gaat als gevolg van de naweeën van een stevige onweersbui niet door.

Automobilisten op weg vanuit Twente richting Osnabrück kennen het gelijknamige Autobahnkreuz wel. Hooguit anderhalf uur rijden vanaf Apeldoorn. Bij Lotte gaat de rit ofwel over de A1 in noordelijke richting verder naar Bremen of Hamburg, ofwel vervolg je er je weg over de A30 naar Bad Oeynhausen, Hannover of misschien zelfs wel helemaal naar Berlijn.

De Verein für Laufspiele Sportfreunde Lotte e.V. von 1929, zoals de club officieel bij de burgerlijke stand geregistreerd staat, heeft er in 2009 haar eerste seizoen in de Regionalliga West opzitten. Een wedstrijd tegen Glasgow Rangers moet het hoogtepunt worden van de voorbereiding in de aanloop naar het nieuwe voetbaljaar. Helaas gaat dat feest niet door.

Op weg naar de sportvrienden is er nog geen vuiltje aan de lucht. Om 19.00 uur staat de aftrap op deze vrijdagavond vastgesteld. Als ik een uur of twee voor de geplande aanvang mijn Focus op de parkeerplaats bij het knusse stadionnetje neerzet, baant zich behalve tientallen uitgelaten Rangers-fans nog iets aan… De hemel boven de Landkreis Steinfurt wordt steeds donkerder. Het duurt niet lang voordat het losbarst. Stortregens. Onweer. Lichtflitsen. De hele mikmak. Niet zo’n klein beetje ook. Het lijkt wel of de wereld vergaat.

In hooguit twintig minuten komt er zoveel water naar beneden zetten dat het speelveld verandert in een zwembad. Hoewel het gras er op de foto ogenschijnlijk perfect bij ligt, is de mat in korte tijd zo drassig geworden dat er met geen mogelijkheid kan worden gevoetbald. Spiel abgesagt!

Er zit zodoende niks anders op om onverrichter zake, zonder een bal te hebben zien rollen, terug naar de Heimat te rijden.

24 juli 2009 Lotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *