Met de bus naar Intertotoduel Go Ahead Eagles

By | 28 juli 2017

Vandaag 33 jaar geleden

Go Ahead Eagles neemt in 1984 deel aan de Intertoto. Naar de uitwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig rijdt zelfs een supportersbus. De crème de la crème van de Apeldoornse Eagles-aanhang checkt in. Het spreekt bijna voor zich dat ik niet ontbreek.

Het ‘Europese’ uitstapje heeft veel weg van een schoolreisje. Eintracht wijkt voor het duel uit naar het kuuroord Bad Salzdetfurth, zo’n 50 kilometer ten oosten van Braunschweig. Het kost de chauffeur van onze Deto-bus de nodige moeite tijdig de plek van bestemming te vinden. Al met al hoeven we niets van de wedstrijd te missen.

Bij het plaatselijke Ernst-Hopf-Stadion aangekomen dreigt het wel meteen uit de hand te lopen. De harde kern van de Bundesligaclub is wel nieuwsgierig en wil graag nader kennismaken met de Nederlandse bezoekers. Wonder boven wonder – zeker voor die tijd – gebeurt dit op een vriendschappelijke manier. Met hun Kutten vol emblemen zien de Braunschweigers er dreigender uit dan ze in werkelijkheid zijn. Kutten, ja echt, zo noemen ze hun kenmerkende ‘gewaden’, ik verzin het niet.

Het blijken best geschikte lui. Het komt tot een spontane Duits-Nederlandse verbroedering. Er worden zelfs onderling sjaals geruild en groepsfoto’s gemaakt. Onze nieuwe Duitse vrienden tonen zich behoorlijk creatief in het componeren van spontane songs. Ondanks de mouwloze spijkerjackjes die ze dragen, schudden ze ze zo uit de mouw. Braunschweig und Deventer, doela doela

Met een 2-1 nederlaag houdt Go Ahead Eagles de schade bovendien beperkt tegen de nummer negen van het Bundesliga. We kunnen zodoende na afloop met een opgeheven hoofd de aftocht blazen.

28 juli 1984 Bad Salzdetfurth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *