Allianz Arena laat luchtkastelen verbleken

By | 29 juli 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Iedereen kan van Bayern München vinden wat hij (of zij) wil, ik kan me niet voorstellen dat de wereld sportclubs telt die hun zaakjes beter geregeld hebben dan het Wirtschaftswunder uit Zuid-Duitsland. Voor wat Uli Hoeness & Co de afgelopen decennia in de hoofdstad van Beieren hebben opgetuigd, bestaat slechts grote bewondering.

De bouw van de Allianz Arena vormt het bewijs dat onder luchtkastelen wel degelijk een stevig fundament kan liggen. Voor het lieve sommetje van 340 miljoen euro landt de vliegende schotel in 2005 bij het Autobahnkreuz München-Nord. Dankzij de Rekordmeister is het elke geïnvesteerde cent meer dan waard.

Bij thuiswedstrijden in het Olympiastadion – vanaf 1972 33 jaar lang Bayerns zu Hause – kost het nog weleens moeite alle plekken bezet te krijgen. In Fröttmaning zit de toko bij elk Bundesliga- of Champions League-duel afgeladen vol.

Toegangskaarten bemachtigen voor Bayern-Spiele is een nagenoeg onmogelijke opgave. Vandaar dat ik het er in de zomer van 2009 wel voor over heb om 750 kilometer in de auto te gaan zitten wanneer ik online tickets heb kunnen bemachtigen voor het toernooi om de Audi Cup.

Weliswaar geen competitie of Europa Cup, maar wel een highlight in de voorbereiding. Met een prominent deelnemersveld. Met behalve het destijds door Louis van Gaal getrainde Bayern ook Manchester United, AC Milan en het Argentijnse Boca Juniors. Twee topwedstrijden op één avond voor slechts 12 euro!

29 juli 2009 München

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *