Naar de roots van Kaiser Franz Beckenbauer

By | 13 augustus 2017

Vandaag 12 jaar geleden

In Duitsland ken ik weinig mooiere steden dan München. Voor een voetballiefhebber is het in de Beierse hoofdstad helemaal smullen geblazen. Het Olympiastadion is top en boordevol mooie herinneringen. De Allianz Arena kan er ook best mee door.

Voor romantici gaat er evenwel niets boven het stedelijke stadion an der Grünwalder Strasse. Op de oostelijke oever van de Isar proef je het échte Münchengevoel. In Untergiesing liggen de roots van Franz Beckenbauer. Ruim drieënhalve kilometer ten zuiden van de Marienplatz bevindt zich de plek waar der Kaiser groot is geworden. Een bedevaartsoord voor zowel Bayern als Sechziger. Bij supporters van beide stedelijke grootmachten wekt het oude, bouwvallige stadion gevoelens van heimwee en nostalgie op. De voordeurdelers in rood en blauw beleven er onvergetelijke tijden.

Twaalf jaar geleden zie ik er de U23 van 1860 München aantreden tegen SpVgg Bayreuth. Een onvervalste Bayerisches derby in de Regionalliga. In een tijdloos decor. Ouwe meuk. Maar juist de betonrot en het instortingsgevaar geeft dergelijke historische Spielstätten hun eeuwige charme…

13 augustus 2005 München

 

Een gedachte over “Naar de roots van Kaiser Franz Beckenbauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *