Moeite de ogen open te houden bij FC København

By | 14 augustus 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Het overkomt me niet zo gauw dat ik in slaap val bij een voetbalwedstrijd. Een zomers uitstapje zeven jaar geleden naar Denemarken vormt een uitzondering op die regel. Nou ja, bijna dan. In het Kopenhagense Parken kost het me de grootst mogelijke moeite om de ogen op te houden.

Het komt niet eens zo zeer doordat de Superligaen-ontmoeting tussen FC København en FC Nordsjaelland op de bewuste zaterdagmiddag zo slaapverwekkend is. Verre van dat zelfs. Het gaat er juist bijzonder levendig aan toe in het nationale stadion van Denemarken. Zowel op het veld als op de tribunes. Van het stadion raak ik zelfs behoorlijk onder de indruk. Een van de fraaiere in zijn soort in Europa die ik bezocht heb.

Nee, het betreft meer de naweeën van de reis. De autorit van Apeldoorn naar Albertslund eist z’n tol. Een tripje van meer dan 800 kilometer. Midden in de nacht vertrokken. In één lange ruk doorgekacheld naar Denemarken. ’s Ochtends al voor vieren door de Elbetunnel in een op dat tijdstip nagenoeg uitgestorven Hamburg. De indrukwekkende Storebaeltbrug over, de in totaal achttien kilometer lange verbinding tussen Fyn en Sjaelland. Mooi ritje, maar wel vermoeiend.

Ik arriveer rond het middaguur in het motel waar ik verblijf. Tijd om uit te rusten is er na aankomst nauwelijks. De aftrap in Parken staat al om drie uur ’s middags gepland. Ik begeef me zodoende vrijwel linea recta naar het stadion. Af en toe wordt het echt een beetje te gek. Dan kan de vermoeidheid na een lange dag (en nacht) weleens toeslaan.

14 augustus 2010 Kopenhagen

Een gedachte over “Moeite de ogen open te houden bij FC København

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *