Stade Félix Bollaert het kloppend hart van Lens

By | 15 augustus 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Voor de toeristische trekpleisters hoef je er niet naartoe. Daarvan heeft Lens er namelijk niet zoveel. De plaatselijke profvoetbalclub is eigenlijk het enige dat het Noord-Franse stadje de moeite waard maakt om te bezoeken. Le Racing Club de Lens zorgt tenminste voor enig leven in de brouwerij.

Verder valt er ruim 35 kilometer ten zuiden van Lille bitter weinig te beleven. Steenkool voorziet de bevolking in de regio lang van een schaars belegde boterham. De mijnwerkers van weleer behoren tot een uitgestorven ras. Het gaat misschien een beetje ver om te beweren dat het hele openbare leven zich er afspeelt, maar veel scheelt het niet. Het Stade Félix Bollaert speelt ontegenzeggelijk een prominente rol in het grauwe bestaan van de ruim 35.000 Lensois.

Écht voetbalstadion. Steile tribunes. Dicht op het veld. Heerlijke ambiance. Bijzonder kleurrijk. Sang et Or. Bloed en goud. Saillant detail: in het stadion passen meer mensen dan la ville de Lens aan inwoners telt.

Acht jaar geleden zit het op de tweede speeldag van Ligue 1 niet helemaal vol. Ik behoor tot de slechts 34.671 toeschouwers die de roodgelen met 2-0 zien winnen van AJ Auxerre.

15 augustus 2009 Lens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *