AD Alcorcón geen publiekstrekker van formaat

By | 22 augustus 2017

Vandaag 2 jaar geleden

Ondanks de aanwezigheid van Real en Atletico binnen de stadsgrenzen legt Madrid het als voetbalstad duidelijk af tegen Londen. In weinig andere steden vindt de liefhebber meer profclubs als aan weerszijden van de Thames.

Voor groundhoppers valt nochtans ook langs de oevers van de Rio Manazanares meer dan voldoende te zien en te beleven. Het Madrileense voetbal heeft méér te bieden dan enkel de Koninklijke en los Colchoneros. Bij iedereen die de bal een beetje volgt klinken vast en zeker de namen Getafe, Leganés en Rayo Vallecano ook bekend in de oren. En niet te vergeten AD Alcorcón!

De Agrupación Deportiva Alcorcón S.A.D., op papier de zesde club uit de regio Madrid, is sinds 2010 vertegenwoordigd in Segunda, de Spaanse Jupiler League. Voorwaar geen misselijk niveau als je het vergelijkt met onze eigen eerste divisie.

Met Cercanía-lijn 5 vanaf Atocha. Uitstappen op station Las Retamas. Vijf minuutjes lopen en je staat al voor het knusse Estadio de Santo Domingo. Veel publiek komt er doorgaans niet kijken. Met iets meer dan 5.000 toeschouwers zit het al vol. Die zitten er niet wanneer ik Los Alcorconeros twee jaar geleden zie aantreden tegen Mallorca, dat ik ooit nog in de Champions League aan het werk heb gezien tegen Schalke 04. Toch een ietwat kaliber tegenstanders dan pak ‘m beet FC Oss of Fortuna Sittard.

22 augustus 2015 Alcorcón

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *