Begin en einde van veelbelovende voetbalcarrière

By | 3 september 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Enige haast is geboden om op de ochtend na de magere 0-1 zege van het Nederlands elftal in Luxemburg tijdig in Loenen te arriveren voor de aftrap van Loenermark tegen Robur et Velocitas. Tom en ondergetekende willen vanzelfsprekend niet het risico lopen iets te moeten missen van het mogelijke debuut in Robur 1 van respectievelijke broer en neef Huub.

Trainer Ruud Geestman heeft het ontluikende talent uit de A1-junioren aan zijn selectie toegevoegd voor de uitwedstrijd in Loenen. Een goede reden derhalve ervoor te zorgen om om 14.30 uur aanwezig te zijn in het Lonapark. Huub kan in de voetsporen treden van z’n opa, wiens ‘transfer’ van AGOVV naar Robur et Velocitas in het Apeldoorn aan het begin van de jaren ’60 voor de nodige ophef zorgt.

We moeten enig geduld uitoefenen. Halverwege de tweede helft komt Huub als invaller binnen de lijnen. Er is sprake van – zo kan ik wel zeggen – een veelbelovend debuut. Zelden heb ik de dan 17-jarige debutant actiever een wedstrijd zien afwerken. Hij draagt op ijverige wijze zijn steentje bij aan de afgetekende 0-3 zege van de in het groen spelende roodwitte leeuwen.

Hoewel zelfs De Stentor een dag later lovende woorden wijdt aan de sterke invalbeurt van de debuterende Ververs, blijft het helaas bij dat eenmalige optreden. De wegen van de hedendaagse jeugd zijn vaak ondoorgrondelijk. Wat bezielt iemand om seizoenkaarthouder van Ajax te worden terwijl hem een veelbelovende carrière wacht in het eerste elftal van Robur et Velocitas?

3 september 2006 Loenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *