Vermakelijk schouwspel in Estse tweede klasse

By | 4 september 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Tijdens een vijfdaags oponthoud in Tallinn, de hoofdstad van Estland, laat ik me de gelegenheid tot het bijwonen van het duel tussen Tallinna FC Puuma en Vandra JK Courage niet ontnemen. Het betreft een competitiekraker uit de EstilIIga, de Estse Jupiler League.

Stadion is een iets te eervolle benaming voor het Lasnamae spordi kompleksi aan de Peterburi tee 15. Een veld met een sintelbaan eromheen, meer heeft het niet iom het lijf. Wat moet doorgaan voor tribune heeft meer weg van een hele lange bushalte. Twee rijen met bankjes en een overkapping. Voor het entreegeld van 2 euro krijg ik zowaar een heus programmaboekje, althans een stenciltje met de namen van de spelers van de thuisploeg. Mijn kaartje heeft het nummer 0001. Een onvervalst collectors item. Bij de aftrap zitten er maar liefst 33 toeschouwers in de bushalte. In de loop van de eerste helft maken nog zo’n tien tot vijftien laatkomers hun opwachting.

Wat zich op het veld voltrekt is alleszins vermakelijk. Leuke wedstrijden hoeven zich niet per se te kenmerken door technisch verfijnd tikwerk. De strijdlust van de 22 spelers is hartverwarmend. Voor beide doelen gebeurt van alles. Al vallen er dan slechts twee goals, ik krijg wel waar voor mijn 2 euro entreegeld.

4 september 2013 Tallinn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *