Olympique Marseille als nazomers tussendoortje

By | 17 september 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Hoe grenzeloos het gemak van budget luchtvaartmaatschappijen kan zijn breng ik in de nazomer van 2006 in praktijk. Tijdens een meerdaags verblijf in Engeland brengt EasyJet me tussendoor eventjes naar Zuid-Frankrijk om in het Stade Velodrome van Marseille aanwezig te zijn bij een thuisduel van l’OM. Gewoon omdat het kan.

Het ligt misschien niet erg voor de hand. Het lijkt inderdaad een klein beetje een omweg. Je kunt het zelfs wel rangschikken onder de noemer sportverdwazing. Toch wissel ik elf jaar geleden het bijwonen van wedstrijden van Hull City, Stoke City, Barnsley en Chesterfield af met een bezoek aan de Franse competitietopper Olympique Marseille tegen Girondins Bordeaux.

Voor een paar tientjes vlieg ik zondagochtend in alle vroegte vanuit Liverpool naar Nîmes. Vandaar pak ik de trein naar Marseille. Ik bekijk de wedstrijd. De volgende dag vlieg ik naar vliegveld East-Midlands om mijn groundhoptour op Engelse bodem voort te zetten.

Fantastische belevenis Marseille. Een aanrader. Vurig publiek. Ik leer in de Zuid-Franse havenstad het nodige over ter plaatse geldende voorkeuren. Zo maak ik uit bij het Stade Velodrome verkochte sjaals op dat alles wat uit Parijs stamt op weinig bijval kan rekenen van de fanatieke Marseillais.

17 september 2006 Marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *