Eerste Topklasse-overwinning voor csv Apeldoorn

By | 18 september 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Het duurt eventjes, maar op de zesde speeldag van het seizoen 2010-2011 gebeurt het dan eindelijk. Csv Apeldoorn behaalt haar eerste overwinning in de nieuw gevormde Topklasse. De late 1-2 zege bij FC Lisse leidt tot uitzinnige taferelen.

Na zijn winnende treffer diep in blessuretijd wordt matchwinner Jaap de Brouwer tot ver achter de reclameborden door zijn dolblije ploegmakkers achterna gezeten. Ik ben er bij in de Bollenstreek om verslag te doen voor… De Stentor. ‘Nog niet top, maar wel klasse’ zet ik als kop boven het artikel over de Apeldoornse première op het hoogste amateurniveau.

Bij nader inzien is het niet zo slim geweest om me zeven jaar geleden te laten overhalen weer stukjes te gaan schrijven voor die k..krant. Maar ja, iedereen doet wel eens dingen die hij beter kan laten. Je moet wat hè, wanneer je zonder werk bent komen te zitten. In zulke situaties zijn alle bronnen van inkomsten welkom. Ach, en aangezien ik sinds jaar en dag toch wel naar dat soort wedstrijden toe ga is het een kleine moeite om een verslagje te schrijven. Zelfs al levert het bijna niets op.

Om aan te geven hoe anno 2010 bij De Stentor de beloningen liggen voor freelance medewerkers: ik mag voor mijn verslag liefst € 42,45 in rekening brengen. Ja, ja, dat zijn nog eens bedragen. Heb ik in elk geval de benzine voor het ritje naar Lisse v.v. mee terugverdiend. Een kilometervergoeding krijg ik niet, dat kunnen ze zich niet veroorloven. De kruideniers van Wegener weten wel hoe ze hun medewerkers moeten koesteren en motiveren.

Positief is in elk geval dat het lokale dagblad destijds de verrichtingen van de hoogst spelende amateurvoetbalclub uit ons dorp nog uitgebreid in de kolommen opneemt. Tegenwoordig sneeuwt dat onder bij het voetballende geweld uit Ermelo, Putten, Harderwijk en Zwolle. De minachting voor de lezer wordt met de dag groter.

18 september 2017 Lisse

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *