Jurgen Streppel is wilde haren nog niet kwijt

By | 7 oktober 2017

Vandaag 20 jaar geleden

Voor het FORZA! Sportjournaal volg ik eind jaren ’90 Apeldoorns toenmalige voetbalcoryfeeën. Mooie tijden die helaas nooit meer zullen terugkeren.

Twintig jaar geleden stuiten bij het duel Haarlem tegen Helmond Sport twee Apeldoornse cracks op elkaar: voormalig AGOVV’er Marco Bergsma versus huidig Heerenveen-trainer en oud-Columbiaan Jurgen Streppel. Aldus trotseer ik op een ordinaire dinsdag de avondspits op de A1 en de A9 en nestel ik me op de perstribune in het Haarlemstadion aan de Jan Gijzenkade.

Zoals al gezegd: mooie tijden. Tijdens de warming-up wandel ik ongehinderd het veld op om een kiekje te maken van beide plaatsgenoten. Hoewel het niet meer de lengte heeft uit onbevangen kwajongensjaren aan de Winkewijertlaan, heeft Streppel destijds zijn wilde haren nog.

Het gaat er allemaal nog niet zo gestrest aan toe als tegenwoordig. Het voetbal in de eerste divisie is in 1997 niet verpest door mixed zones en andersoortige flauwekul. Na afloop van het door de thuisclub met 1-0 gewonnen duel mag ik beide Apeldoorners zonder problemen om een reactie vragen. In de gang voor de kleedkamers. Gewoon zoals het hoort. Verslaggevers mogen nog  zonder poespas en belachelijke restricties hun werk doen.

7 oktober 1997 Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *