Dynamo wijdt Draisma Arena zegevierend in

By | 15 oktober 2017

Niet alleen de nieuwe clubmascotte oogde wat onwennig, ook de volleyballers van Draisma Dynamo bewezen dat er in de tweede competitieronde van de eredivisie bij de mannen logischerwijs nog wel het nodige voor verbetering vatbaar is. Desondanks wijdde de Apeldoornse equipe de Draisma Dynamo Arena zaterdagavond succesvol in. Vallei Volleybal Prins werd met 3-0 verslagen.

Een geoliede machine stond er bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen nog niet. Dit kwam mede doordat routiniers Mats Kruiswijk, Renzo Verschuren en de nieuwe Canadese middenman Josh Edwards om uiteenlopende redenen niet inzetbaar waren. Vandaar dat coach Bas Hellinga slechts uit acht spelers kon putten.. Dit beperkte de wisselmogelijkheden .

Toch hield Draisma Dynamo evenals bij het openingsduel een week eerder in Zaanstad opnieuw een clean sheet. Setstanden: 25-18, 25-22, 28-25. Met name in het derde speldeel moesten de Apeldoorners alles op alles zetten. De thuisploeg keek bijna de hele set tegen een achterstand aan, maar perste er in extremis toch dat kleine beetje extra uit dat nodig was om de wedstrijd in drie sets binnen te slepen. Nico Manenschijn verzilverde het vierde matchpoint direct uit zijn opslagbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *