Go Ahead Eagles geeft gehoor aan oproep publiek

By | 20 oktober 2017

Het enorme spandoek dat bij aanvang op de B-Side omhoog werd gehesen, zei alles over hoe veel Go Ahead Eagles-supporters aankijken tegen de deelname van reserveteams van topclubs aan de competitie. Tegen jong Ajax gaf de thuisclub gehoor aan de oproep om de beloften te stoppen. Met liefst 4-1 werd de nog ongeslagen koploper vrijdagavond weer naar huis gestuurd.

In de beginfase zag het daar overigens niet naar uit. De Ajax-reserves drukten Go Ahead Eagles achteruit en openden na twaalf minuten door Johnsen de score. Een minuut later stond het alweer gelijk. Op aangeven van aanjager Joey Suk liftte topscorer Sam Hendriks de bal over Ajax-goalie Norbert Alblas.

Na 25 minuten strafte Suk zelf geklungel in de Amsterdamse defensie koelbloedig af. Toen Zeefuik in de 40e minuut de doorgebroken Tim Hölscher op de rand van het strafschopgebied onreglementair stopte moest jong Ajax met tien man verder. Twee minuten later kopte aanvoerder Xandro Schenk uit een corner de 3-1 binnen. De ‘Vorentscheidung’, zoals ze dat in Duitsland zo mooi noemen.

De tien overgebleven Amsterdamse jonkies waren niet bij machte de Deventer overmacht succesvol te bestrijden. Invaller Leon de Kogel stopte na 61 minuten met zijn allereerste balcontact de Ajax-beloften definitief en bepaalde de eindstand op 4-1.