Van Persie met Arsenal niet verder dan 1-1 bij AZ

By | 20 oktober 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Nederlandse voetbalclubs in de Champions League. Het lijkt bijna een gepasseerd station. Wanneer de Nederlandse landskampioen in de nabije toekomst via de kwalificatieronden plaatsing voor de groepsfase moet afdwingen, valt te vrezen dat op vaderlandse bodem nog slechts zeer sporadisch wedstrijden op het allerhoogste Europese clubniveau te zien zullen zijn.

Slechts acht jaar geleden doet de Nederlandse landskampioen nog niet helemaal voor spek en bonen mee. Van de zes wedstrijden in Poule H speelt AZ er vier gelijk. Het volstaat weliswaar niet voor overwintering, van gelijke spelen tegen Engelse topclubs kunnen Nederlandse vertegenwoordigers in Europa anno 2017 slechts dromen.

In eigen huis houdt AZ Robin van Persie’s Arsenal op een meer dan verdienstelijk 1-1 gelijkspel. In de blessuretijd laat David Mendes de Silva de toeschouwers in het stadion (zonder voorvoegsel DSB…) juichen. Kort na het faillissement van het imperium van voorzitter Dirk Scheringa een welkome opsteker voor iedereen in Alkmaar en de Zaanstreek.

20 oktober 2009 Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *