Emoties lopen hoog op bij ‘kleine’ Kohlenpottderby

By | 23 oktober 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Das Revierderby geldt als één van de mooiste happenings die in West-Europa op een voetbalveld denkbaar zijn. Schalke ’04 tegen de zwartgelen uit een dorp 40 kilometer verderop is als Ajax – Feyenoord, maar dan net iets heftiger en bovenal massaler.

Zelfs wanneer de beloftenelftallen van beide grootmachten uit het Ruhrgebied op elkaar stuiten, zorgt dat voor veel opwinding. Ik heb bij een amateurpotje zelden zoveel politie gezien als bij de ‘kleine’ Kohlenpottderby die ik zeven jaar geleden samen met Herr Dietrich in de buurt van Holzwickede bezoek.

Behalve de nodige pelotons ME’ers brengt de altijd beladen burenruzie in het Stadion Rote Erde een ongekende hoeveelheid kneuzen in gele shirts op de been. Ondanks dat het slechts een wedstrijdje betreft in de Regionalliga West lopen de emoties hoog op bij menig zwakbegaafde die de thuisclub ondersteunt.

Menig stamgast van die befaamde Gelbe Wand gaat zich die middag te buiten aan het bespugen en beschimpen van de spelers van het onder 23-elftal van de tegenpartij. Topsupporters!

23 oktober 2010 Dortmund

 

Een gedachte over “Emoties lopen hoog op bij ‘kleine’ Kohlenpottderby

  1. sudtribune

    Terwijl die fantastische supporters alleen maar riepen, dat die zwijnen zich eens goed moesten wassen,
    want die scheisse lucht die ze verspreiden was niet om te harden.
    waarvan akte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *