Ted van Leeuwens Twentse afscheidscadeau

By | 22 oktober 2017

Vandaag 1 jaar geleden

Enschedeërs denken er begrijpelijkerwijs anders over. Buiten Tukkerland heerst daarentegen nog altijd de gedachte dat de KNVB wel erg mild is geweest voor FC Twente na alle fratsen van het bestuur-Munsterman.

Bewoners en stamgasten van de Grolsch Veste mogen Ted van Leeuwen wel dankbaar zijn. Voor zijn vertrek naar Denemarken weet Van Leeuwen voor FC Twente met een lege portemonnee nog een drietal huurlingen te rekruteren bij Manchester City. Het trio Yaw Yeboah, topscorer Enes Unal en Bersant Celina maakt in de Adelaarshorst het verschil tegen Go Ahead Eagles. Het braafste jongetje van de klas, dat zich altijd wél keurig aan de reglementen van de KNVB heeft gehouden, heeft weinig in de melk te brokkelen tegen de aloude rivaal uit Enschede. Tegen de klasse van Manchester City is het niet opgewassen in de Overijsselse derby.

Als stil teken van protest houden aanhangers van Go Ahead Eagles gedurende enkele minuten twee plakkaten omhoog met de teksten ‘Bedriegen loont in Nederland’ en ‘Twente & KNVB: vriendjes voor het leven’. Deze protestuitingen aan het begin van de tweede helft zeggen alles over hoe een groot deel van de supporters denkt. En inderdaad, voor de ‘gewone’ man op de tribune valt het niet te begrijpen. Niemand kan uitleggen waarom FC Twente ondanks allerlei financiële malversaties doodleuk in de Eredivisie mag aantreden en als toegift aan de hand van enkele gehuurde groeibriljantjes van een Engelse topclub ongestraft mag schitteren.

Mede dankzij het onnavolgbare en lankmoedige beleid van de KNVB speelt Go Ahead Eagles, dat altijd alles keurig volgens het boekje doet, inmiddels weer in de Jupiler League.

22 oktober 2016 Deventer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *