Voetbaljeugd leeft zich uit in stadspark van Elche

By | 26 oktober 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Een meerdaagse voetbaltrip naar Spanje brengt me vier jaar geleden in Elche. De plaatselijke Club de Futbol is gepromoveerd naar de Primera División. Een prima startpunt dus om een paar daagjes achter de bal aan te gaan. Zonnig en zomers op de drempel van de wintertijd!

Op een zaterdagochtend in alle vroegte met Ryanair vanaf Weeze naar Alicante. Twee uur en 40 minuten vliegen. Vervolgens een half uurtje met de trein. Het brengt me niet alleen in Elx, zoals de plaats van bestemming in het Valenciaans heet, maar ook in (na)zomerse sferen. Temperaturen die zich eind oktober in de buurt van de 30 graden begeven. Weinig mis mee.

In de avonduren beklim ik de tribunes van het Estadio Martínez Valero om te kijken hoe de Franjiverdes het er vanaf gaan brengen tegen Granada. Voorafgaand neem ik eerst de gelegenheid te baat om me ervan te vergewissen hoe het met de voetbalkwaliteiten van de ‘Nachwuchs’ is gesteld. Op de Instalaciones Municipales hebben ze het goed voor elkaar. Op de velden van het grote stadspark leeft de jeugd van Elche zich naar hartenlust uit. Het enthousiasme spat er vanaf.

Plezier hebben blijft toch de basis van alles!

26 oktober 2013 Elche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *