Go Ahead Eagles in tweede helft langs jong AZ

By | 27 oktober 2017

Drie dagen na de roemloze aftocht uit het bekertoernooi liet Go Ahead Eagles in competitieverband niets aanbranden. Na een bar slechte eerste helft breiden de Deventenaren tegen jong AZ in de tweede helft de voor rust opgelopen achterstand recht: 2-1.

De Alkmaarse beloften, met het ‘eredivisietrio’ Fred Friday, Illias Bel Hassani en Dabney Dos Santos aan de aftrap, zetten de slap acterende thuisploeg in de 42e minuut op achterstand. Wie anders dan Friday mocht vrijdag in de Adelaarshorst het bal openen.

Met Leon de Kogel op de plaats van Givan Werkhoven kwam Go Ahead Eagles na de pauze met beduidend meer stootkracht uit de kleedkamer. Pieter Langedijk schoot na 70 minuten de gelijkmaker binnen. Drie minuten later stond Sam Hendriks voor de tiende keer dit seizoen op de juiste plaats toen De Kogel hem uit een verre ingooi van La’Vere Corbin-Ong met het hoofd bediende. De winnende goal.

In de slotminuten lieten Dos Santos en Jacobs dotten van kansen liggen op de gelijkmaker voor jong AZ.