AGOVV buigt 0-2 achterstand om in 5-2 zege

By | 28 oktober 2017

AGOVV heeft zich zaterdagmiddag uitstekend herpakt na de oorwassing van een week eerder in Lelystad. Op een regenachtig sportpark Berg en Bos toonden de wilskrachtige Blauwen veerkracht. Tegen VSCO ’61 bogen ze een 0-2 achterstand om in een afgetekende 5-2 overwinning,

De start deed nochtans het ergste vrezen. Rinse van der Velde bracht de bezoekers al in de vijfde minuut uit een strafschop op voorsprong. Na een kwartier was een schot van afstand van Thomas van de Kolk AGOVV-doelman Martijn Droppert te machtig.

Al een minuut later bracht Yuri Brentjens de Apeldoorners met zijn aansluitingstreffer terug in de wedstrijd. Na 27 minuten zette Lars Hoekman AGOVV op gelijke hoogte.

In het tweede bedrijf drukte de equipe van trainer Hans uit den Bogaard door. Na de 3-2 van Marco Bosz in de 63e minuut werd de thuisclub achteruit gedrongen. Maar terwijl het steeds harder begon te regenen hield de defensie het onder leiding van ‘Abwehrchef’ Niels van Geerenstein verder droog.

Een solo van Maikel van der Wijk zorgde vijf minuten voor tijd voor de definitieve beslissing. In eendrachtige samenwerking maakten Marco Bosz (voorzet) en Maikel van der Wijk (laatste tikje) het Blauwen-feestje in de slotminuut helemaal compleet.