Alleen het decor is schilderachtig in Wänne-Süd

By | 30 oktober 2017

Vandaag 7 jaar geleden

Veel voetbalsupporters in Duitsland denken exact hetzelfde over de deelname van beloftenteams van profclubs aan reguliere competities als hun Nederlandse collega’s. Ze zien de U23-teams of Amateure, of hoe je ze ook wilt noemen, liever vandaag dan morgen van de bühne verschwinden. De beloften zijn alles behalve beloftevol, ze voegen niets toe.

Schalke 04 tegen FSV Mainz 05 kan als Bundesligawedstrijd een alleraardigst affiche zijn. Wanneer de reserve-elftallen elkaar bestrijden in de Regionalliga heeft het bitter weinig om het lijf. Zeven jaar geleden zie ik die Schalker Amateure in actie in Herne, waar ze het merendeel van hun thuiswedstrijden afwerken.

Het Sportpark Wanne-Süd, vernoemd naar de gelijknamige wijk, is omgetoverd tot de Mondpalast Arena. Het lijkt heel wat, maar bij onze oosterburen krijgen menig voetbalveld al gauw de naam Arena. De arena in kwestie fungeert eveneens als thuisbasis voor het roemruchte DSC Wanne-Eickel.

Het ‘Maanpaleis’ beschikt nota bene over een capaciteit van liefst 13.500 toeschouwers. Als het Regionalligapotje tussen Schalke 04 en FSV Mainz 05 500 kijklustigen trekt, heb je het denk ik wel gehad. En dan schat ik het aantal waarschijnlijk nog ruim in ook. Troosteloze ambiance. Een bescheiden tribunetje. Zo goed als lege staantribunes. Met een atletiekbaan. Waardoor je veel te ver van het veld af zit of staat. Nee, het houdt niet over.

Het herfstachtige decor met de voor het Ruhrgebied kenmerken fabrieksschoorsteen aan de horizon geeft het plaatje in elk geval nog iets schilderachtigs.

30 oktober 2010 Herne-Wanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *