Extreem rustige dag op het vliegveld van Reus

By | 31 oktober 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Wie de wachtrijen op Schiphol beu is, moet voor de verandering maar eens gaan vliegen vanuit Reus. Ik kan het van harte aanbevelen.

De meeste Nederlanders die vanuit Barcelona naar huis vliegen doen dat ongetwijfeld vanaf de lokale luchthaven El Prat of – ook bij velen bekend – vanuit Girona. Aangezien ik vier jaar geleden een meerdaags voetbaltripje in Spanje afsluit in het nabijgelegen Tarragona, ligt het ditmaal het meest voor de hand in Reus het vliegtuig terug te pakken. Ryanair noemt het voor het gemak Barcelona-Reus, maar dat is nogal bedrieglijk. De afstand van het vliegveld van Reus naar de Catalaanse hoofdstad bedraagt zeker 100 kilometer.

Vanaf Tarragona zit ik er met de bus daarentegen in een vloek en een zucht. Ik tref het, het is niet bepaald de drukste dag van het jaar. Muy tranquilo. Er vertrekken op deze donderdag welgeteld vier vluchten! Dit verkleint de kans op hinderlijk oponthoud bij de securitycheck. Zeg maar gerust een verademing in vergelijking met onze nationale luchthaven of elk willekeurig Engels vliegveld.

31 oktober 2013 Reus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *