Overwerk betaalt zich uit voor Coolen Alterno

By | 4 november 2017

De Midwintermarathon zet Apeldoorn pas over drie maanden in beweging. Coolen Alterno heeft z’n eigen Midherfstmarathon er al op zitten. Liefst twee uur en twintig minuten hadden de Apeldoornse volleybalsters zaterdag nodig om zich te ontdoen om hekkensluiter Nering Bögel VC Weert.

Het was maar goed dat het aanvangstijdstip al om 17.30 uur stond vastgesteld, anders was het misschien wel nachtwerk geworden in de Alternohal… Enerzijds maakten de pupillen van Ali Moghaddasian het zichzelf onnodig moeilijk. Anderzijds was het knap hoe zij na een 0-2 achterstand in sets alsnog een 3-2 zege uit het vuur sleepten. In de derde set werd zelfs een matchpoint voor de gasten uit Noord-Limburg weggewerkt.

Nadat VC Weert de eerste twee sets met 20-25 en 22-25 winnend afsloot, was het de beurt aan Coolen Alterno. De setstanden 29-27 en 31-29 (na een 24-19 voorsprong!) maakten wel duidelijk hoezeer het kantje boord was voor de voor de thuisploeg. De Apeldoornse volleybalsters moesten heel diep gaan om zich langs de zich sterk verwerende tegenstander te knokken. Met 15-12 kregen ze in de beslissende vijfde set het overwerk uitbetaald.