Telstar bespaart GA Eagles enorm pak rammel

By | 4 november 2017

Voor Go Ahead Eagles kwam vrijdagavond een abrupt einde aan een serie van zes competitieduels zonder nederlaag. De Deventenaren ging in Velsen-Zuid kansloos met 3-1 onderuit tegen het sterke Telstar.

De uitslag deed het spelbeeld behoorlijk geweld aan. Het enige positieve voor de ontstellend zwakke bezoekers was dat de schade halverwege na een 45 minuten durende kwelling slechts 2-0 bedroeg. Daarmee toonde het frank en vrij aanvallende Telstar zich genadig. Schouten (9.) en Osman (26.) waren de enigen die in de eerste helft uit een stortvloed aan kansen namens de thuisploeg doel troffen.

Na vijfentwintig minuten in de tweede helft gloorde er zowaar weer enige hoop voor het op alle fronten afgetroefde team van trainer Leon Vlemmings. Wie anders dan Sam Hendriks, voor aanvang van de wedstrijd onderscheiden met een bronzen stier als beste Jupiler League-speler in de eerste periode, schoot op aangeven van invaller Brem Soumaouro de aansluitingstreffer binnen. Hoe onverdiend die 1-2 ook was, het bracht Go Ahead Eagles wel weer voor eventjes terug in de wedstrijd.

Drie minuten later strafte opnieuw Osman het zoveelste geklungel in de Eagles-defensie af en bracht het verschil terug tot twee goals. Definitief einde oefening voor Go Ahead Eagles