De Reeperbahn als verzamelplek voor Oranjefans

By | 15 november 2017

Vandaag 6 jaar geleden

Voor uitwedstrijden van het Nederlands elftal kunnen Oranjesupporters kaarten bestellen via de KNVB. Vreemd genoeg krijg je de bestelde tickets nooit vooraf thuisgestuurd, maar moet je ze op de wedstrijddag ergens in de speelstad ophalen. Meestal in een vooraf zorgvuldig door KNVB-medewerkers geselecteerd horeca-etablissement .

Voor wie om wat voor reden dan ook vertraging oploopt, kan het best weleens hinderlijk zijn tijdig op de afhaalplek te arriveren. De chauffeur van de bolide met het illustere gezelschap waarmee ik zes jaar geleden naar Hamburg reis om Oranje te zien oefenen tegen Duitsland, kwijt zich prima van zijn taak. Hij weet de files vakkundig te omzeilen en zorgt dat we niet te laat in de Noord-Duitse havenstad aankomen. Alles loopt gesmeerd.

Nadat we ons van onze kaarten hebben verzekerd en er in de buurt van de legendarische Imtech Arena (‘Het Volksparkstadion is van ons!’) een parkeerplek is gevonden de auto, blijft onze chauffeur me verbazen. Hij werkt eerst geroutineerd een radio-interview af en gaat ons dan voor bij een stukje sightseeing. Ongelooflijk zo goed hij er ook zonder navigatie de weg weet. Ik zou bijna denken dat hij vaker in Hamburg is geweest.

Verzamelplek voor de talrijke Oranjefans is – hoe kan het anders – de beroemde en beruchte Reeperbahn. In deze poel des verderfs stuiten we in het neonlicht op nog meer plaatsgenoten. Het is er best gezellig. Gezelliger in elk geval dan later op de avond bij de wedstrijd, waarin een machteloos Nederland met een 3-0 nederlaag goed wegkomt .

15 november 2011 Hamburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *