Toeschouwers staan stil bij overlijden Robert Enke

By | 21 november 2017

Vandaag 8 jaar geleden

De voetbalwereld verkeert in shock nadat Robert Enke op 10 november 2009 een einde aan zijn leven maakt. De keeper van Hannover 96 wordt door depressies gekweld. Op slechts 32-jarige leeftijd springt hij voor een trein.

Enke kan de druk van het leven niet meer aan. Bij Barcelona en Fenerbahçe mislukt hij. Na het overlijden van zijn dochtertje, dat kampte met een zware afwijking, gaat het verder bergafwaarts. Het wordt hem allemaal te veel. Een hele stad wordt in rouw gedompeld door de zelfmoord van de populaire doelman. Ongeloof overheerst.

Hannovers eerste wedstrijd na de tragische gebeurtenis is uit bij Schalke 04. Het leven gaat verder. Onwezenlijk om mee te maken. Zoiets ingrijpends verdringt iets banaals als een potje voetbal naar de achtergrond. Strijd om punten en premies zijn van ondergeschikt belang. Rivaliteit maakt plaats voor medeleven. Verbondenheid alom.

Meer dan 60.000 toeschouwers in de Veltins Arena staan stil bij overlijden van Enke. Spandoeken spreken boekdelen. ‘Der Tod trennt – der Tod vereint’. De dood scheidt – de dood verenigt. R.I.P. Robert.

21 november 2009 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *