Voetballers Ciudad Habana delen eerste tikje uit

By | 15 januari 2018

Vandaag 15 jaar geleden

Het Campo Polar is op 15 januari 2003 het strijdtoneel van de eerste wedstrijd van de halve finales van de play-offs om het Cubaans voetbalkampioenschap. Op het kleine veldje niet ver van de Ciudad Deportiva ontvangt het elftal van Ciudad Habana de buren uit Pinar del Rio.

De spelers, bijna zonder uitzondering donker van huidskleur, zijn stuk voor stuk fantastische atleten. Ze blinken echter niet bepaald uit door hun spelintelligentie. Het fel meelevende publiek vindt het in elk geval prachtig. Telkens wanneer de capitalinos in de buurt van de Pinar-goal komen, springen de aficionados op. Het kleine, overvolle tribunetje veert behoorlijk mee, maar gelukkig stort het wankele zaakje niet in.

Het scheidsrechtertje zorgt voor de meeste opwinding. Hoe het kleine parmantige mannetje aan z’n FIFA-badge komt, is iedereen een raadsel. De toeschouwers laten in woord en gebaar weten wat ze van zijn beslissingen denken. De verwensingen hebben in veel gevallen betrekking op de vermeende professionele bezigheden van de moeder van de goede man…

Zo blijft het hoogst vermakelijk. Pas vier minuten voor tijd valt de enige goal. Ten gunste van de Habaneros. Een krappe uitgangspositie voor de return in San Cristobal.

15 januari 2003 Ciudad Habana

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *