Heel veel drukte om niks bij Helios – WSV

By | 18 januari 2018

Vandaag 3 jaar geleden

Extra suppoosten. Een uitgebreid betoog van de speaker over respect. Een roodwit lint dat toeschouwers met kwade bedoelingen moet weghouden van spelers. De nasleep van een uit de hand gelopen bekerwedstrijd tussen Helios en WSV heeft twee maanden nadien heel wat voeten in de aarde.

Om het niet nogmaals mis te laten gaan, treft het bestuur van Helios voor het onderlinge competitietreffen drie jaar geleden de nodige voorzorgsmaatregelen. Ongetwijfeld goed bedoeld, bij nader inzien hadden de opgeroepen stewards beter thuis bij de warme kachel kunnen blijven zitten.

Het verhaal dat de omroeper van dienst kort voor de aftrap afsteekt, wordt door de pak ‘m beet twee- tot driehonderd aanwezigen ter kennisname aangenomen. Iedereen gedraagt zich ditmaal voorbeeldig, zowel op het veld als langs de zijlijn.

Het meest knullige is dat suppoosten na het laatste fluitsignaal een roodwit lint langs het pad naar de kleedkamers spannen. Bezoekers wordt vriendelijk doch dringend verzocht eerst de spelers en begeleiders te laten passeren alvorens zij zelf huiswaarts keren. Zoals mag worden vewacht voelt niemand uit Deventer noch Apeldoorn zich geroepen de moegestreden voetballers aan te vallen. Alle acteurs van Helios en WSV krijgen zodoende een vrije doortocht richting de welverdiende warme douche.

18 januari 2015 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *