Parkeergenot bij de een, overlast bij de ander

By | 2 februari 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Het spant er behoorlijk om in die begindagen van februari in het gedenkwaardige jaar 2013. Gaat de amateurtak van AGOVV in de nasleep van het faillissement van de BVO z’n honderdste verjaardag halen?

In het verlengde daarvan hangt ook de verschijning van het jubileumboek ter gelegenheid van dat heugelijke feit lang aan een zijden draadje. Niet alleen tot mijn eigen opluchting hoeft bijna twee jaar werk uiteindelijk niet de prullenbak in.

Hoewel er in de maanden die volgen nog het nodige herschreven en geactualiseerd zal moeten worden, scheelt het dat ik weinig hoef te veranderen aan de hoofdstukken over hoe boktorren, luchtkastelenbouwers en wijkraadleden vaak ongevraagd een rol voor zich opeisen in de onvoltooid verleden tijd.

De bij veel lieden bestaande aversie tegen AGOVV toont aan waar een groot dorp klein in kan zijn. Als je de geschiedenis zo terugkijkt, ga ik bijna denken dat allerlei zwaar gesubsidieerde clubjes er hun bestaansrecht aan ontlenen. Hoe een handjevol beroepsklagers geen mogelijkheid onbenut laat om vijf jaar geleden in navolging van de profs ook de vereniging de genadeklap te geven, is nogal bedenkelijk. Van elke scheet die op Berg en Bos gelaten wordt, maken de zelfbenoemde buurtbaasjes een donderslag. Ze hebben overal last van, zelfs al wonen ze drie kilometer van het sportpark verwijderd.

Het blijft mij verbazen hoe een handjevol auto’s op de Laan van Spitsbergen hoegenaamd in de weg staat, terwijl de azijnplassers van de wijkraden nooit aanstoot nemen aan de wekelijkse verkeersdrukte die het zo gekoesterde natuurschoon enkele honderden meters verderop te verduren krijgt. Hoezo selectieve verontwaardiging?

Tot overmaat van ramp verliest csv Apeldoorn op die zonnige zaterdagmiddag ook nog van Bennekom.

2 februari 2013 territorium van de wijkraden in Apeldoorn-West

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *