Elvis Manu-show abrupt beëindigd door Kuipers

By | 4 februari 2018

Vandaag 1 jaar geleden

Dankzij een bij vlagen ongrijpbare Elvis Manu behaalt Go Ahead Eagles bij NEC zijn eerste uitzege van het seizoen 2016-2017. Met zijn beslissing de uitblinker aan Deventer kant wegens een vermeende schwalbe halverwege de tweede helft uit het veld te sturen zit scheidsrechter Björn Kuipers lelijk mis.

In de uitwedstrijd in Nijmegen heeft Elvis Manu het op z’n heupen. Met een weergaloze slalom, waarbij hij vijf NEC’ers in de luren legt, opent de voormalige Feyenoorder al vroeg de score. Maakt Messi zo’n doelpunt, dan wordt het wekenlang wereldwijd aan één stuk op tv herhaald. Wereldgoals van een speler van Go Ahead Eagles spreken op de een of andere manier minder tot de verbeelding.

De rode kaart van Kuipers beëindigt de Manu-show abrupt. Bij een 0-2 stand houdt de supermarktbaas uit Oldenzaal de Eagles-aanvaller zijn tweede gele kaart voor. Manu maakt een fopduik naar mening van de arbiter. Een foute beoordeling, zoals tv-beelden later uitwijzen. Manu wordt wel degelijk aangetikt op het moment waarop hij langs Dyrestam snelt op weg naar de mogelijke 0-3. Een 100 procent strafschop!

Ondanks Kuipers ketser houdt het overgebleven tiental van de rode lantaarndrager uit Deventer de voorsprong vast. De aansluitingstreffer van Grot valt pas in de blessuretijd. Te laat om de winst van Go Ahead Eagles nog ongedaan te maken.