Middagje Pride Park als last minute alternatief

By | 20 februari 2018

Vandaag 8 jaar geleden

Je hebt soms van die dagen… Mijn eigenlijke bestemming heet Peterborough. Als er ’s middags om drie uur wordt afgetrapt, zit ik echter op de tribune in Derby, ruim 110 kilometer westelijker.

Bij aankomst bij de footballground op London Road kom ik van een koude kermis thuis. De combinatie van sneeuwval en vorst heeft van het speelveld in Peterborough een ijsbaan gemaakt. De Championship-ontmoeting Peterborough United tegen Sheffield United wordt afgelast. Heb ik weer. Zwaar balen. Daar sta ik dan aan het einde van een nogal frisse zaterdagochtend ergens in een uithoek van Engeland.

Geluk bij een ongeluk is dat ik vroeg in de stad in Cambridgeshire ben aangekomen. Er rest me zodoende nog voldoende tijd om elders voetballend vertier te zoeken. Maar ja, probeer zo last minute maar eens ergens een geschikt alternatief te vinden.

Naar Londen is geen optie. Dat ligt uit de richting, aangezien ik in Sheffield overnacht. Nottingham of Derby zijn de enige twee steden die ik nog tijdig vanuit Peterborough per trein kan bereiken om het local team die middag te aanschouwen.

Mijn keuze valt op Derby. Luttele minuten voor de aftrap arriveer ik op een sneeuwrij Pride Park om Derby County tegen Swansea City te zien voetballen. Zo zie ik de bal toch nog ergens rollen alvorens ik verder reis naar South Yorkshire om na een hectisch dagje te genieten van een welverdiende nachtrust.

20 februari 2010 Derby

Een gedachte over “Middagje Pride Park als last minute alternatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *