Gejuich verstoort de zondagsrust in Berg en Bos

By | 19 februari 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Foto’s zoals deze van Peter Lous worden vandaag de dag niet meer gemaakt. Een zekere historische waarde kan de foto niet ontzegd worden. Een gevoel van nostalgie roept ze evenzeer op. AGOVV Apeldoorn tegen Go Ahead Eagles in het seizoen 2011-2012.

De bij nader inzien laatste Stedendriehoekderby waaraan de geplaagde bestuurders van de wijkraden in Apeldoorn-West zijn blootgesteld. Anno nu ondervinden de hoeders van goed en kwaad in de buurt nog altijd de naweeën van de onherstelbare schade die tien jaar betaald voetbal aan hun territorium heeft aangericht. In emotioneel opzicht blijft het de vraag of ze de klap ooit te boven zullen komen.

De tikken die op deze zoals altijd door de Gemeente Apeldoorn als risicovol bestempelde zondag worden uitgedeeld, zijn van blauwe makelij. De rode lantaarndrager uit Apeldoorn zegeviert met 3-1 tegen een ook dan al lamlendig Go Ahead Eagles.

De wijkraden spreken zes jaar later nog steeds schande van het gejuich van een handjevol Blauwen-getrouwen dat die middag de alom gekoesterde zondagsrust verstoort. Pas onlangs volgt de genoegdoening. Nu er na een meer dan vijftien jaar durende treitercampagne wat stoeltjes en lichtmasten moeten worden weggehaald, die al die jaren hinderlijk in de weg hebben gestaan en het leefgenot van van deze en gene hebben aangetast, kan elke voetbalhater in de Sportstad Apeldoorn hopelijk eindelijk weer opgelucht adem halen…

19 februari 2012 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *