Uitstapje naar Europa’s financiële hoofdstad

By | 28 februari 2018

Vandaag 9 jaar geleden

Ik ken in Duitsland mooiere steden dan Frankfurt. Qua bedrijvigheid kent Mainhattan z’n gelijke daarentegen nauwelijks.

Met z’n indrukwekkende skyline doet het stadscentrum haast Amerikaans aan. Het vliegveld wordt qua grootte door weinig anderen in Europa overtroffen. Op het Frankfurter Kreuz zal menig Nederlands automobilist z’n gevoel voor de juiste richting weleens zijn kwijt geraakt. Op de zuidelijke Mainoever bevindt zich tevens het hoofdkwartier van de DFB, de Duitse voetbalbond.

Met Tom ‘doe’ ik negen jaar gelegen een zaterdagje Frankfurt. In aansluiting op een genoegzame vrijdagavond in Wiesbaden bij SV Wehen tegen SC Freiburg, resteert voorafgaand aan Eintracht Frankfurt tegen Schalke 04 nog voldoende tijd om de city aan een nadere verkenning te onderwerpen.

En eerlijk is eerlijk, je kijkt er je ogen uit. Vervelen doe je er niet gauw. Al moet je in het beruchte Bahnhofsviertel wel goed uitkijken voor de injectienaalden die verslaafde wijkbewoners achteloos op straat laten rondslingeren. Am Römerberg, slechts een Fussweg van tien minuten verder, kom je een sjiekere clientèle tegen.

Wie z’n euro’s verantwoord wil besteden, kan z’n geld in de Financiële hoofdstad van Europa op talrijke manieren besteden en beleggen. De Europese Centrale Bank regelt z’n zaakjes niet voor niets vanuit Frankfurt am Main.

28 februari 2009 Frankfurt am Main

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *