Brandweer rukt uit op landingsbaan Stansted

By | 1 maart 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Op elke luchthaven waar je tegenwoordig ´voor anker gaat´, moet je als reiziger al bij voorbaat rekening houden met allerlei ongemakken. Zeker in Engeland is het niet altijd een pretje om achter in the queue te moeten aansluiten.

London Stansted is een berucht voorbeeld van. Nou heb ik alle begrip voor de veiligheidscontroles vanwege alle terroristische dreigingen waaraan we vandaag de dag bloot staan, de Engelse aanpak daarvan is meestal niet bepaald de meest publieksvriendelijke. Running smoothly is een prachtige uitdrukking, het in de praktijk ten uitvoer brengen is iets waar de Britten zich zo bedreven in tonen.

Zes jaar geleden is er ineens een ander probleempje. Nadat ik veilig door de veiligheidscontroles ben heengekomen en al aan boord zit van een Ryanair-toestel dat mij terug naar Nederland moet vliegen, zie ik uit het raampje hoe ineens enkele brandweerwagens zich naar een ander vliegtuig haasten. Er is blijkbaar brand uitgebroken.

In Engeland bereid je je in zo´n geval meteen op het ergste voor. Gelukkig loopt het met een sisser af, het brandje is blijkbaar niet van dien aard dat het hele vliegveld meteen geevacueerd hoeft te worden. We kunnen even later gewoon vertrekken.

1 maart 2012 Stansted Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *