Beschamende vertoning in de Adelaarshorst

By | 4 maart 2018

Het vuurwerk kwam zondagmiddag vooral van de tribunes. Scheidsrechter Dieperink staakte het risicoduel in de Jupiler League tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap al kort nadat het goed en wel begonnen was. Omdat het fouilleren in bepaalde vakken van de Adelaarshorst blijkbaar achterwege was gebleven, bestookten ‘supporters’ van de thuisclub het speelveld met grof geschut.

De ruim tien minuten die beide ploegen gedurende die afkoelingsperiode in de kleedkamer verbleven, waren vanuit Go Ahead Eagles-oogpunt bekeken de minst beschamende… Het elftal van Jan van Staa voerde in de 90 minuten die volgden een heuse parodie op voetbal op. Spelers van De Graafschap moeten valselijk in de veronderstelling hebben verkeerd dat het vooraf op de B-Side gehesen spandoek met de tekst ‘Vreet ze op!’ aan hun geadresseerd was. De Doetinchemmers voegden de daad bij het woord en freewheelden naar een 0-4 zege. Go Ahead Eagles verloor tot overmaat van ramp al in de eerste helft Sam Hendriks en Bruno Andrade. De beide spitsen moesten allebei voortijdig geblesseerd naar de kant.

Wat zich aansluitend na het laatste fluitsignaal op het veld afspeelde, gaat voor de thuisclub ongetwijfeld een duur en vervelend staartje krijgen. Hoe platgesnoven idioten spelers van de tegenpartij aanvielen kan moeilijk alleen worden toegedicht als een diskwalificatie voor de ordedienst van Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *