Trefzekere Negredo laat de Biris Norte juichen

By | 4 maart 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Behalve bij het dansen van de flamenco gaat het er in Sevilla ook op en rondom een voetbalveld vol passie aan toe. Op de tribunes van het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán ontvlamt het vurige Andalusische temperament bij thuiswedstrijden van de plaatselijke FC in volle hevigheid.

Met de aftrap op een maandagavond om half tien ’s avonds is het vijf jaar geleden tegen Celta de Vigo wat minder druk dan gebruikelijk. De Biris Norte en overige Blanquirrojos-fans die gezamenlijk met ondergetekende op deze avond wél de tribunes van het oude stadion bevolken, zullen hun komst niet hebben berouwd. Hoe mínder zielen, hoe méér vreugde… De geestdrift blijft onverminderd groot. Alleen al om naar het clublied te luisteren, ga je bij de Sevilla Fútbol Club graag naar het stadion. Wanneer de aficion el himno uit volle borst meezingt, leidt dat tot één aanhoudend kippenvelmoment.

Ik maak ter plekke mee hoe de Sevillistas geen enkel mededogen tonen met de bezoekers uit het verre Galicië. Met ‘slechts’ 4-1 komt Celta goed weg. Spits Alvaro Negrado laat het roodwitte deel van de stad aan de Rio Guadalquivir in zijn uppie al drie keer juichen. De Chileense schaver Gary Medel zorgt voor de toegift. Ook Hedwiges Maduro mag nog een kwartiertje opdraven van de twee maanden eerder benoemde coach Unai Emery.

4 maart 2013 Sevilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *